Sider

tirsdag den 20. august 2013

Forskellige typer maling


Okay, denne gang skal det handle om sprog... En smule.
Jeg har været i gang med at male min stue her på det seneste, og når man så tager ud og går rundt i Flügger eller Sadolin eller Silvan, så kigger man på de forskellige malingstyper. Jeg går altid bevidst efter den vandbaserede maling, fordi den oliebaserede maling er sundhedsskadelig.

Men når man står over for ordene akrylmaling og alkydmaling, ved du så, hvilken der er hvilken? Det gjorde jeg ikke, da jeg stod dernede, og jeg blev nødt til at spørge mig til svaret.

Det er nemlig ret fjollet, at de to forskellige malingstyper skal hedde noget, der ligger så tæt på hinanden. Jeg kan så afsløre, at akrylmalingen er plastikmaling også kendt som vandbaseret maling, mens alkydmaling er oliemaling. Det er tilsyneladende et komplet tilfælde, at de to navne minder så meget om hinanden.

Nå, men hvorom alting er, så har jeg i hvert fald købt mig fattig i maling nu. Jeg måtte endda tage et lån på Ferratum.dk, men sådan går det nogle gange. :)

søndag den 11. august 2013

Wallah i retskrivningsordbogen


Jeg har lige læst denne artikel på Dansk Sprognævns hjemmeside. De har valgt ikke at optage ordet "wallah" i retskrivningsordbogen. Jeg synes, det er en god idé, når ordet ikke er mere udbredt, end det er. Ordet er langt mere passende til en ordbog som slangordbogen.

Men hvis ordet blev brugt af alle, så ville det give mening at optage sammen med f.eks. "sgu".

søndag den 4. august 2013

Sommer og sol


Jeg elsker, når det er sommer. I øjeblikket holder jeg ferie og nyder det gode vejr. Jeg har lige været en tur i Jylland med min mand for at besøge noget af hans familie, og det var rigtig hyggeligt.
Vores bil brød sammen på vej hjem dog, og ingen af os ved noget som helst om bildele, men vi fik det ordnet, så vi kunne komme hjem igen og nyde resten af vores ferie uden alt for mange bekymringer.

Vores lille dreng, Oliver, som er 2 år gammel har også leget i det gode sommervejr, godt smurt ind i solcreme, naturligvis. Man glemmer helt dagligdagen, når sommeren er så dejlig, man har fri, og man kan være sammen med sin lille familie. Det er helt idyllisk

Nu er sommerferie snart slut for mig mand og mig, men man får det altid, som da man var lille, hvor man ønsker, at ferien aldrig hører op. Samtidig får man en masse ideer til, hvad man gerne vil næsten sommer. Rejser man vil tage og den slags.

Men det må vente, og det kan det også sagtens. :)

God sommer!