Sider

onsdag den 16. marts 2016

Dialekter i forskellige lande

For at udvide min horisont, deltog jeg for nylig i en forelæsning omkring japansk sprog. Det var en helt ny verden, og med helt nye koncepter! Det var meget spændende. Vi så en video med en dialog, og snakkede om opbygningen af sætninger og hvor meget der blev sagt, og hvor meget der var underforstået. Det jeg synes var sjovt, var da læreren påpegede en dialekt i videoen. "Den er lavet nede sydpå, i Osaka-området. Derfor er deres dialekt anderledes, og det kan jeg sagtens høre." Hun fortsatte med at vise hvordan hun udtalte ordet, og bagefter hvordan det blev udtalt i videoen.
Forskellen var tonelejet - hun gik op i toneleje til sidst, imens manden i videoen gik op i tonelejet først, for derefter at lade det falde. Det var slet ikke noget jeg havde hørt og det tog mig 5 forsøg at kunne høre det LIDT. På japansk er tonelejet meget vigtigt. Vidste du det?

Derudover, så fik jeg skiftet oliefilter i min bil i denne uge, hvilket jeg kan anbefale folk at få gjort, hvis det er noget du har glemt!